Ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking
29 november 2018
Zorg en Technologie toepassen
29 november 2018

Palliatieve Zorg

Zeer geschikt voor werknemers met het diploma

  • MBO-Verpleegkundige
  • Maatschappelijke zorg
  • Verzorgende IG

Kosten per deelnemer

Richtprijs: €400-800
 

INHOUD

 
 

D e zorgvraag voor mensen in de laatste levensfase vraagt om hele specifieke competenties. Naast extra expertise, een omslag in denken en doen, spelen met name communicatie en je gedrag naar de cliënt en naastbetrokkenen een cruciale rol. Wil jij het verschil kunnen maken voor mensen in deze kwetsbare fase?

Behaal dan het certificaat ‘’palliatieve zorg’’

In deze praktijkgerichte scholing wordt er door betrokken en ervaren docenten veel aandacht besteed aan de markering van de palliatieve fase, zorgplanning en samenwerking. We bieden je verdieping van kennis en de transfer naar vaardigheden in het zorgen voor comfort en het voorkomen c.q. bestrijden van veel voorkomende klachten waaronder pijn, benauwdheid en vermoeidheid. Ook wordt je kennis uitgebreid ten aanzien van palliatieve sedatie en euthanasie.  We trainen je in (interculturele) communicatie met de zorgvrager en de naastbetrokkenen, maar ook in het bespreken van de verwerking van eigen emoties en die van de mensen met wie je samenwerkt.

Na het succesvol volgen van de scholing ‘palliatieve zorg’, krijg je het officieel erkende certificaat dat wordt opgenomen in het landelijke opleidingsregister van het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen.

Je bouwt met dit certificaat aan je eigen ontwikkeling en opleidingsportfolio.