Mensen met licht verstandelijke beperking met moeilijk verstaanbaar gedrag
29 november 2018
Verdieping Palliatieve Zorg
29 november 2018

Ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking

Zeer geschikt voor werknemers met het diploma

  • MBO-Verpleegkundige
  • Maatschappelijke zorg
  • Verzorgende IG

Kosten per deelnemer

Richtprijs: € 400-800

Examinering

Praktijkexamen

Studieopbrengst

  • Je kunt ouder wordende cliënten met een beperking adequaat ondersteunen bij het voeren van de eigen regie en je weet passende zorg te bieden.
 

INHOUD

 
 

D e zorgvragen van cliënten veranderen en de ontwikkelingen in het vak gaan snel.

Dat maakt het noodzakelijk maar ook boeiend om je vaardigheden, kennis en kunde op je vakgebied bij te houden. Wil jij het verschil maken in de zorg en begeleiding voor een bijzondere en kwetsbare doelgroep?

Behaal dan het certificaat ‘’Ouder wordende mens met een verstandelijke beperking’

Mensen met een verstandelijke beperking krijgen naarmate zij ouder worden vaker te maken met diverse geriatrische aandoeningen. De zorgvraag wordt daardoor vaak complexer en verzorgers en begeleiders hebben specifieke kennis en vaardigheden nodig om deze cliënten adequaat te kunnen ondersteunen in zowel het dagelijks functioneren als in de communicatie.

Na deze praktijkgerichte scholing door ervaren docenten ben je beter toegerust om deze specifieke doelgroep van ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking te ondersteunen.

Na het succesvol volgen van ‘ouder wordende mens met een verstandelijke beperking’, krijg je het officieel erkende certificaat dat wordt opgenomen in het landelijke opleidingsregister van het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen.

Je bouwt met dit certificaat aan je eigen ontwikkeling en opleidingsportfolio!