Geriatrische revalidatiezorg
29 november 2018
Bereiden en aseptisch handelen
29 november 2018

Mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)

Zeer geschikt voor werknemers met het diploma

  • MBO Verpleegkundige
  • Maatschappelijke zorg
  • Verzorgende IG

Kosten per deelnemer

Richtprijs: € 400-800

Examinering

Praktijkexamen

Studieopbrengst

  • Je bent goed toegerust en je vergroot je competenties om cliënten met een niet aangeboren hersenletsel beter te kunnen helpen en verzorgen.
 

INHOUD

 
 

D e zorgvragen van cliënten veranderen en  de ontwikkelingen in het vak gaan snel. Dat maakt het noodzakelijk maar ook boeiend om je vaardigheden, kennis en kunde op je vakgebied bij te houden. Wil jij je verdiepen in de complexe zorg voor een groeiende doelgroep?

Behaal dan het certificaat ‘mensen met niet-aangeboren hersenletsel’

Mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun omgeving vragen om specifieke begeleiding.  Na bijvoorbeeld trauma of een herseninfarct kunnen er grote veranderingen optreden in het functioneren. Dit heeft een enorme impact op  de cliënt en zijn omgeving. Door deze praktijkgerichte scholing ben je straks toegerust om cliënten met niet aangeboren hersenletsel beter te ondersteunen. De scholing richt zich onder meer op het concreet inventariseren van de (ondersteunings) behoefte van de cliënt en hoe hier door de zorgketen op wordt ingespeeld.  We besteden veel aandacht aan de begeleiding van de cliënt en de omgeving bij verliesverwerking. Ook leer je adequaat omgaan met mogelijk ontremd gedrag van de cliënt en zijn of haar zogenaamde disharmonisch profiel.

Na het succesvol volgen van de scholing ‘mensen met niet-aangeboren hersenletsel’, krijg je het officieel erkende certificaat dat wordt opgenomen in het landelijke opleidingsregister van het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen.

Je bouwt met dit certificaat aan je eigen ontwikkeling en opleidingsportfolio.