Zorg en Technologie toepassen
29 november 2018
Zorg in instabiele en acute zorgsituaties
3 maart 2016

Gerontopsychiatrie

Zeer geschikt voor werknemers met het diploma

  • MBO Verpleegkundige
  • Maatschappelijke zorg
  • Verzorgende IG

Kosten per deelnemer

Richtprijs: €400-800
 

INHOUD

 
 

D e zorgvragen van cliënten veranderen en  de ontwikkelingen in het vak gaan snel. Dat maakt het noodzakelijk maar ook boeiend om je vaardigheden, kennis en kunde op je vakgebied bij te houden.  Wil jij ouderen met psychiatrische problematiek adequaat ondersteunen?

Behaal dan het certificaat ‘’gerontopsychiatrie’

Ouderen met  een (chronische) psychiatrische aandoening,  in combinatie met geriatrische zorgvragen of chronische lichamelijke beperkingen, hebben steeds meer behoefte aan deskundige ondersteuning in de thuissituatie, het verpleeghuis of een andere beschermde woonvorm.

Als zorgverlener kom je deze cliënten vaak in een ‘stand-alone situatie tegen, bijvoorbeeld in de thuiszorg of op kleinschalige woonunit. Dan heb je concrete handvatten nodig om het gedrag van je cliënt te (h)erkennen en te hanteren.

In deze scholing ondersteunen ervaren en praktijkgerichte docenten je in het ontwikkelen van vakkennis op het gebied van (de omgang met) ouderen met psychiatrische problematiek en de oorzaken en aanleidingen ervan. Je beheerst na de scholing verschillende vaardigheden zoals observatie-, ondersteunings- en communicatiemethodieken. Daarnaast vergroot je je eigen weerbaarheid en leer je hoe situaties te de-escaleren.

Na het succesvol volgen van de scholing ‘gerontopsychiatrie’ krijg je het officieel erkende certificaat dat wordt opgenomen in het landelijke opleidingsregister van het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen.

Je bouwt met dit certificaat aan je eigen ontwikkeling en opleidingsportfolio!